Nog twee weken - Reisverslag uit Baïla, Senegal van Bart Hoff - WaarBenJij.nu Nog twee weken - Reisverslag uit Baïla, Senegal van Bart Hoff - WaarBenJij.nu

Nog twee weken

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

30 Maart 2009 | Senegal, Baïla

Hallo allemaal,
Wederom bedankt voor jullie leuke reacties. De reis begint bijna op zijn einde te lopen. Nog 7 dagen stage lopen en nog twee weken in totaal en dan ben ik weer thuis. Ik vindt het niet erg om naar huis te gaan want ik mis jullie allemaal wel (Anouk in het bijzonder) en ik heb het gevoel dat we het hier wel een beetje gezien hebben.

Afgelopen weekend zijn we weer in Abene bij Antje en Ensa geweest. Een lekker relaxed weekend. Zaterdag hebben we de hele dag aan het strand gelegen en in de zee gezwommen. “s avonds hebben we een bbq gemaakt en daarna gegrilde kip met friten gegeten. Erg lekker alleen hadden we nog allemaal honger. En toen kwamen we er achter dat er nog een biggetje in een ton lag. Alleen moesten daar de ingewanden nog uit en moest het nog schoongemaakt worden. Mij leek dit wel leuk om eens te doen dus heb ik me vrijwillig aangemeld. En het was leuk. Toen het vlees schoon en gesneden was hebben we het eerst voorgekookt in water en citroensap en toen ook gegrild. Heerlijk. Uiteindelijk hebben we ook het hart nog op de grill gegooid. Dat was ook wel lekker. Het deed een beetje aan frikadel denken, haha. Zondag hebben we lekker uitgeslapen en daarna Djembe les gehad. Moeilijker als verwacht omdat ik steeds in de knoop kwam met de volgorde van mijn handen maar ik was al blij dat ik wel ritme gevoel heb. De rest van de dag hebben we lekker geluierd en ’s avonds zijn we terug gereden naar Baila.

Vandaag zijn we weer verder gegaan op de school in Zigiunchor. Het gaat best goed. Alleen zijn we bijna door de lesstof heen omdat veel componenten niet werken dus moeten we een beetje improviseren. We hebben dus nou de groep in 2 gedeeld dus hebben de leerlingen om de dag les. Dit kwam ook beter uit omdat ze eigenlijk vakantie zouden hebben. En de lesdagen duren nog maar tot 12:00 uur omdat het daarna niet meer is uit te houden met de warmte.

Volgende week woensdag zijn we klaar met de stage en nemen we afscheid. Donderdag hebben we dan de boot richting Dakar. We gaan niet meer terug naar Gambia omdat we het hier mooier en lekkerder vinden. En we hebben daar ook niet meer echt iets te zoeken. En dan ben ik zondag de 12e weer thuis. Ik weet niet of ik voor die tijd nog een verhaaltje kan schrijven dus tot dan.

Groetjes Bart

• 30 Maart 2009 - 18:19

Anouk:

Nieuwe hairstyle? Sexy hoor... Ziet er allemaal super uit. En als het niet lukt met de autotechniek kun je altijd nog een carriereswitch naar het slagersvak maken haha. Ben blij dat de tijd redelijk snel voorbij gaat! Nog 13 daagjes.
    Zet hem nog op daar!

dikke kus van mij
    & groetjes aan de rest!

• 30 Maart 2009 - 18:58

Basimog:

heey bartjuhh

lekker de slager aan het uithangen ?:P jullie hebben het dan wel maar goed met die stage dagen, als die om 12 uur al zijn afgelopen. maar goed geniet er nog van en tot over 2 weken.

groetjes bas

• 30 Maart 2009 - 19:00

Tilla Van BAT:

ha die Bart,
    wat een coole kikker zeg!! knap van je dat je durfde te slachten! dat is misschien wel al de africaanse integratie!nou nog succes met de studie-overdracht.doei, tilla

• 30 Maart 2009 - 19:55

Janny Hulshof:

Hoi Bart!
    Vies verhaaltje zeg!
    Wel mooie foto's ha ha.
    Ik ben blij dat het goed met je gaat, lekker bruin koppie! Nog een fijne tijd gewenst.
    xx Janny H.

• 30 Maart 2009 - 20:11

De Mam:

Ha jong!
    Heb net avonddienst gehad en vlug even op jou site gekeken, leuk dat je bijgewerkt hebt.Staat je goed die bruine kop, sjunne jong!Wat een avontuur met dat biggetje.
    Liefs en vette knuffel, de mam.

• 30 Maart 2009 - 21:13

Pap:

Als ik de foto's van jou zie, begin ik je toch wel erg te missen. Sjiek hemd. Hebben ze die ook in xxl? Kusjes. Ich bin rigtig sjtolz op dich!!
    Ps: je moet de groeten hebben van de jongens bij Breemen. Vandaag de Kia gekeurd. Alles oké.
    Bij slagerij Jongen kun je over twee weken beginnen.

• 30 Maart 2009 - 21:56

Wim Buijsen:

Hoi Bart,

Het is lang genoeg geweest. Het zal thuis wennen worden en je zult veel te vertellen hebben. Ik hoorde nog van een koelings probleempje met de Patrol. Mooie foto's en je hebt een aardige kleurtje gekregen.

Maak het af en kom goed thuis.

Wim

• 31 Maart 2009 - 06:41

Sandra:

Hey Bart

Geweldig, dat verhaal en de foto's. Staat je inderdaad goed, dat hemd (en het rastahaar). Wordt vast de nieuwe zomermode.
    Maar gebakken hart.Bleeh!!
    Tot gauw en nog veel plezier die laatste weken!

• 31 Maart 2009 - 12:15

Marjet:

Hoi Bart, ik had niet gedacht dat in het afrikaans klimaat de haren zo snel groeien.
    toch hoop ik je weer met een wat kortere versie terug te zien. Het gaat gaat je goed de komende twee weken.
    groetjes Marjet

• 04 April 2009 - 15:56

De Vreulsjes:

Ha die neef! Wat een wildwest verhalen lezen we over jou! Maar honger maakt veel mogelijk, dat is maar weer eens bewezen! Het is jammer dat we er niet zijn als je thuiskomt...Sander is filmen in Brabant en Hans en ik zijn naar Parijs. Maar we zullen je snel komen bezoeken als je weer thuis bent. Wij wensen je in elk geval al een goede thuisreis en tot binnenkort! De Vreulsjes.

• 05 April 2009 - 12:17

René En Mir:

Hey die Bart,
    Wat je toch allemaal doet als je honger hebt en niet steeds hetzelfde wilt eten!!! hahaha

Blij dat het zo goed met je gaat maar we denken ook dat iedereen inclusief jezelf weer blij is als je weer terug bent.

Maak er nog een fantastische week van en tot snel!!!

Groetjes René Miriam Stan en Sanne.
    XXXX

• 05 April 2009 - 12:21

Anouk:

Nog één weekje! Jeej! Veel plezier en succes nog de laatste week. Maak er nog wat van en kom met mooie foto's en indrukwekkende verhalen thuis. Ik kan niet wachten!

Dikke kus
    xxxxxxxx!

• 06 April 2009 - 06:31

Gilbert:

Godde murge jong

Gowwe sjlechter
    bin zelf ing week krank gewee dus da noe gow ee paar weuud vuur dat de poete koome
    Sjun fotos jong kens al richtig Frans han ich gehoeud /
    Jonk verke is lekker wa...
    En dea bougainville prachtig keeel

Alli gon werem ins beginne veul sjpas en got heem

Djambo bwana

Carina en Gilbert

• 08 April 2009 - 14:55

Damaris:

Fijn dat ze jou ook nieuwe dingen hebben geleerd daar :D (slachten etc.) leuke berichten!

Groeten Dam