Rustdag
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
28 Februari 2009 | Senegal, Dakar
vandaag hebben we een lekkere rustdag. We zijn gisteren al doorgereden richting Lac Rose bij Dakar dus hebben we vandaag rustdag. We zitten op een super mooi resort in bungalows. Erg netjes en luxe en helemaal niet duur. Zelfs draadloos internet in de bar. Het weer is ook goed. Zonnig en een graadje of 22. Vanmorgen uitgeslapen en lekker ontbeten en net de was gedaan. Nou even internetten en skypen met Anoukje.
Morgen de laatste dag van de reis. Aan de ene kant wel jammer maar ook wel fijn dat je niet constant meer in de auto hoef te leven. Dan nog 7 weken stage lopen. Ik hoor net dat we van 17 op 18 april terugkomen. Het ticket gaan we komende week regelen. De tijd weet ik nog niet. De rest vliegt 's nachts maar die gaan naar Schiphol en voor ons limbo's is het makkelijker om naar Brussel te vliegen. En dan mag je ook meer bagage meenemen heb ik gehoord dus dan kunnen nog meer cadeau's mee, haha.
2 dagen geleden de oversteek van Mauritanie naar Senegal gemaakt. Halve dag aan de grens gestaan en 150 euro per auto lichter. En dat voor ene paar stempels in je paspoort. De grenswachten alleen krijgen al ongeveer 50 euro per auto en dat is alleen maar om te voorkomen dat ze iedere auto apart gaan doorzoeken. En ze vinden altijd wel wat dus kun je ze beter van tevoren al betalen. Van de rest is Senegal een mooi land en het wordt ook langzaam weer wat groener na al het zand dat we in Mauritanie hebben gehad. Alleen jammer dat alle rotzooi en afval hier gewoon op straat wordt gegooid. Lijkt soms of je door een vuilnisbelt heen aan het rijden bent. Erg jammer.
Volgende berichtje zal uit Gambia komen. Daar komen we morgen aan. Dan hebben we een weekje om te accimatiseren en te settelen. Ga dan ook proberen wat meer foto's online te zetten want ga nou even nog met Anouk praten en dan een duik nemen in het zwembad. Groetjes vanuit Lac Rose
28 Februari 2009 - 12:57
Mam:
Hoi schat, Leuk even wat van je te horen, heb net ge-smst met Anouk en hoorde dat je toch goed eet.Ik vond je kopje dunnetjes op de foto.We zijn hier ook niet zo lekker, algehele malaise en snotterig.Gaan zo bij de Vreulsjes naar hun caravan kijken. Geniet van alles en tot horens.
Vette kus mam -
28 Februari 2009 - 21:15
Jan:
Hey bart.
Kan me voorstellen dat 3 weken in de auto leven met 2 vrienden ook niet alles is. Maar nog even en dan heb je dat ook weer gehad.
Op naar de 7 weken stage met de anderen en probeer ze wat bij te brengen, desnoods op z'n limburgs. Groetje jan. -
01 Maart 2009 - 07:58
Romy Lemlijn:
Hoi Bart, fijn dat jullie goed zijn aangekomen!Vandaag lente in Limburg 14 graden kunnen we ook eens naar buiten. Enne goed blijven eten anders krijg je schtriet mit de mam!groetjes oes Vols! romy -
01 Maart 2009 - 17:56
Janny Hulshof:
Ha Bart!
Fijn om te lezen dat het goed met je gaat.
Veel succes met alles!
Groetjes! x -
02 Maart 2009 - 06:43
Gilbert:
Godde murge,
Hij nis alles werm u bietje normaal
Zit der jong bow in Dakar
Hod dich god ich gon noe les geeve
Ma salaama
grus mich och de angere
truckers
Carina en Gilbert
02 Maart 2009 - 08:16
De Vreulsjes:
Ha beste neef,
Goed om te horen en te lezen dat jullie al die km goed hebben afgelegd en dat jullie gezond en wel zijn aangekomen op de plaats van bestemming. Welliswaar lichter in de beurs en naar wat we van je ma horen ook "wat sjpitser in ut gezich". Een fantastische prestatie van iedereen!! Mag je echt trots op zijn.Heel veel groeten van alle Vreulsjes, dieng tant Sjan. -
02 Maart 2009 - 09:46
Sandra:
Hey Bart
Leuk om al jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Ik herkende je bijna niet met baard...
Goeie reis verder en succes met de stage! -
02 Maart 2009 - 13:59
Anouk:
Bart zit op dit moment al in Gambia (Banjul)
Dus de stage kan beginnen!
Succes vanaf deze plaats alvast, lieverd!
dikke kus
xxx -
02 Maart 2009 - 20:42
Theo:
Hey Bart, Als ik de foto's bekijk, welke auto rij je eigenlijk? De japanse jeep?(Vergeef mijn onnozelheid ten aanzien van japanseauto's). gr theo